Dobre vijesti iz Crne Gore: Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija svakim danom sve bolje

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje se nalazi na bolničkom liječenju u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, gdje se oporavlja od upale pluća izazvane virusom korona, a njegov oporavak teče planiranom dinamikom i svakog dana je vidan napredak, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Iz Mitropolije navode da su svi nalazi u poboljšanju, pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje narednih dana.

“Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja nakon saznanja da je mitropolit negativan na virus korona jeste kada se očekuje njegov izlazak iz bolnice. Ljekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno, kao i do sada”, dodaje se u saopštenju.

Iz Mitropolije navode da je mitropolit Amfilohije dobrog opšteg stanja i da je vidan svakodnevni napredak i u tom pogledu.

“Priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su faktori koji nas opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije sa pacijentima iz dana u dan”, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je dosadašnje iskustvo pokazalo da je uspjeh u liječenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom, ali blagom i svakodnevnom progresu.

“Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija”, ističe se u saopštenju.

Iz Mitropolije navode da je vladika Amfilohije pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak, a na bolničkom liječenju se nalazi od 6. oktobra.Ostavite komentar: