Dobili status oštećenih svjedoka: Tokom napada Uroš upucao još troje ljudi

Uroš B. saznaje tokom svog krvavog pira po selima Dubona i Malo Orašje pucao je na još troje ljudi, ali ih na svu sreću nije povredio, saznaje “Telegraf.rs”.

Nezvanično, oni su dobili status oštećenih svjedoka, piše “Telegraf.rs.”

Do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušano 20 svjedoka. Ispitivanje se nastavlja i u ponedeljak, utorak i srijedu.

Uroš B. je osumnjičen da je 4. maja ove godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio 8, a ranio 14 osoba. Viši sud u Smederevu danas je za još 30 dana produžio pritvor Urošu B.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

On je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mjesta.

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Ostavite komentar: