Dmitrij Medvedev raspustio Vladu Rusije

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je nakon obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina saopštio da raspušta Vladu Rusije.

„Poštovani predsjedniče, poštovane kolege, svi ste bili svjedoci koju je poruku iznio Vladimir Putin, koji su naši prioriteti i kakve su fundamentalne izmjene u Ustavu Ruske Federacije. Te izmjene, kada budu usvojene, odraziće se na balans vlasti“, rekao je Medvedev.

„Mi kao Vlada dužni smo da omogućimo predsjedniku naše zemlje šansu da preduzme sve mjere koje su mu na raspolaganju da bi se to sprovelo u djelo. S tim u vezi sam i donio odluku o raspuštanju Vlade“, dodao je on.
Istovremeno, ruski predsjednik je zatražio od odlazećih ministara da ispunjavaju svoje obaveze sve dok se ne formira nova Vlada.

On je dodao i da će se uskoro sastati sa svakim članom Vlade koji je od danas u ostavci.

Osim toga, predsjednik je saopštio da namjerava da uvede mjesto zamjenika predsedavajućeg Savjeta bezbjednosti i ponudi ga Medvedevu. Prema njegovim riječima, trenutni predsjednik vlade može da se bavi temama odbrane i bezbjednosti.

Ujedno je i zahvalio svim članovima Vlade za zajednički rad, iako nije sve baš, kako je dodao, urađeno kako je planirano.

 

Izvor:(Sputnik)

 Ostavite komentar: