Đukanović se ne predaje!? DPS poručuje da je spremna za postizborne razgovore

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je za postizborne razgovore sa potencijalnim partnerima, prije svega, sa partijama sa kojima je do sada konstituisala parlamentarnu većinu, zaključeno je na sjednici Predsjedništva stranke.

U saopštenju se navodi da nema razgovora sa onima koji su na izborima, kako kažu, pomiješali vjeru i politiku, koji državu vraćaju u prošlost i truju velikosrpskim nacionalizmom, u kome nema mjesta ni za crnogorsku državu, ni za crnogorsko ime.

Predsjedništvo DPS je ocijenilo da je rezultat koji je ova stranka ostvarila na izborima ispod očekivanja, te da će se u narednom periodu partijski organi time detaljnije baviti.

“Ipak, DPS je pojedinačni pobjednik nedjeljnih izbora sa više od 143.000 glasova, što je deset hiljada glasova više od drugoplasiranog, sa podrškom iznad 35 odsto i najviše osvojenih mandata”, dodaje se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano da izborni rezultat nije pokolebao DPS u odlučnosti da se na političkom terenu i političkim sredstvima bori za odbranu svojih strateških ciljeva.

Ostavite komentar: