Đukanović: Krivokapićev ekspoze pun predrasuda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je dobro što je započet proces izbora nove vlade, ali da je današnje izlaganje mandatara Zdravka Krivokapića u parlamentu “zasnovano na predrasudama”.

“Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predarasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište”, rekao je Đukanović novinarima u parlamentu Skupštine Crne Gore.

On smatra da je bilo “mnogo mudrije sačekati sa kritikama”, jer bi se, kako kaže, bolje izbjegle kontradiktornosti kojima je obilovalo izlaganje.

“Odaje se priznanje EU, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici”, navodi Đukanović.

On smatra da ne može stajati ocjena da su se u Crnoj Gori dogodili prvi demokratski izbori, navodeći da je sve dosadašnje izbore pratila međunarodna zajednica.

“Osim toga, nije moguće govoriti o Crnoj Gori kao sprženoj ekonomiji. Teško se može odoljeti utisku da je riječ o ozbiljnim predrasudama” naveo je Đukanović.

On je rekao da su diplomatski odnosi sa Srbijom na nivou kao sa ostalim državama.

“Smatram da je ambasador Srbije /Vladimir Božović/ ispunio sve uslove za ovakav odnos Ministarstva inostranih poslova Crne Gore prema njemu”, rekao je Đukanović.Ostavite komentar: