Djeca završila u bolnici: Progutala žicu koja je držala medu na torti

30.10.2023. | 11:23

Roditelji često za proslavu rođendana svojih mališana izdvajaju pravo malo bogatstvo, a jedna od bitnih stavki im je i rođendanska torta. Nažalost, tokom vikenda oko desetak mališana je završilo u bolnici i to zbog dekoracije na slatkišima!

Treba biti oprezan pri izboru torti s obzirom da neki dekorateri ukrase na tortama pričvršćuju čačkalicama i žičicama, što može biti opasno za djecu.

– Roditelji, obratite pažnju na fondan dekoracije na tortama, mafinima. Kako bi figurice mogle zadržati oblik, dekorateri često ojačavaju figurice čačkalicama, stiropor ok, žičicama… Par djece je sinoć završilo u Tiršovoj jer su progutali žičicu koja je držala uvo mede – upozorila je jedna korisnica Iksa.

Majka koja je za rođendan svoje mezimice naručila tortu i mafine u jednoj prodavnici torti podijelila je na svom Instagram profilu šta se desilo. Prema njenim riječima sve je bilo u redu, dok njena kćerka nije pojela uvo mede koji je bio namijenjen za sve klince koji su došli na proslavu prvog rođendana.

– M. nije jedino dijete koje je pojelo žicu i nije jedino dijete kome je snimljena žica na rendgenu danas! Bilo je bar desetak meda za koje se djeca prvo razgrabe. Svaki meda ima dva uveta i zamislite dvije metalne žice! – napisala je ova majka, prenosi Kurir.

Apelovala je na roditelje da provjeravaju šta im djeca jedu.