Đakon nepriznate “crnogorske crkve” pozivao na “Bljesak” i “Oluju”

Protiv đakona kanonski nepriznate “crnogorske pravoslavne crkve“ podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, i da je pozivao na nasilje.

Protiv S. M. iz Tivta podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je komentar postavio S. M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate CPC.

– Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S. M. stiču elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje – navodi se u saopštenju.

Podgoričke Vijesti navode da je riječ o Stevu Mašanoviću iz Tivta.

– Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska,”Bljesak” i “Oluja” će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multietnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko! – napisao je Mašanović uz postavljen link pesme “Svetinja“ hrvatskog pjevača i desničarskog političara Miroslava Škore, prenosi RTRS.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama.

Mašanović (45) je, inače, porijeklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od djetinjstva.

Kako se navodi, dugo godina bio je profesionalno vojno lice – podoficir po ugovoru u Vojsci Јugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gdje je dobio otkaz, poslije čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore.

 

 

Ostavite komentar: