Dijete završilo u bolnici: Otrovalo se Čokolinom

11.06.2024. | 14:09

Dijete je nakon što je pojelo žitnu kašicu Čokolino počelo nekontrolisano povraćati te završilo u Hitnoj.

Dijete u Splitu završilo je u bolnici s dijagnozom trovanja hranom nakon što je pojelo obrok od Čokolina kojem je istekao rok trajanja.

Proizvod je kupljen u trgovini na istoku grada, gdje živi mnogo mladih porodica s malom djecom i među kojima je taj slučaj posljednjih dana glavna tema.

Kako saznaje “Slobodna Dalmacija”, sporno pakovanje Čokolina od 200 grama na polici trgovine stajalo je iako je rok trajanja istekao još u 3. mjesecu 2024. Dijete je proizvod pojelo nekoliko dana nakon što je kupljen početkom 6. mjeseca.

Članovi porodice djeteta, koje je zbog nekontrolisanog povraćanja završilo u Hitnoj, sve su prijavili Državnom inspektoratu.

Na teren je izašla i Sanitarna inspekcija te pronašla još kutija istog proizvoda kojem je istekao rok, a koje su stajale među ispravnim proizvodima s novijim datumom proizvodnje, prenosi Slobodna Dalmacija.

O slučaju se oglasio i Konzum, u kojem je navodno kupljen proizvod. Iz trgovačkog lanca izrazili su žaljenje te poručili da, iako imaju propisane procedure i procese rada, “zbog ljudske greške u izuzetnim situacijama se može dogoditi da se proizvodi ne povuku sa polica na vrijeme”.