Detalji ubistva trudnice! Porodica uporno prijavljivala da je muž brutalno tuče, ona iz straha negirala

Zumrita Nerda (27), dvadesetsedmogodišnja trudnica iz Crne Gore, koju je nasrmt pretukao nevječani suprug Dalibor Nikolić (33), više puta je u policiji negirala da je muž maltretira, iako su ga njeni rođaci prijavljivali.

Nesrećna žena nakon posljednjih batina pala je u komu i podlegla stravičnim povredama.

Nijedna prijava srodnika pokojne Zumrite, u kojima su navodili da je Nikolić brutalno maltretira, nije dovela do optužnice jer je ona svaki put negirala da je muž tuče. Posljednje batine bile su kobne – trudna dvadesetsedmogodišnjakinja pala je u komu, a ljekari su se nakon toga danima borili za njen i život nerođene bebe.

Sagovornik uključen u istragu rekao je za crnogorske VIjesti da se očekuje kvalifikacija krivičnog djela, ali da se Više državno tužilaštvo još nije izjasnilo da li će Nikolića teretiti za teško ubistvo trudne Zurmite.

Nesrećna žena je u bolnicu u Baru dovezena 16. januara u nesvjesnom stanju i, zbog težine povreda, odmah je transportovana u Klinički centar Crne Gore.

Nikolić, sa kojim dvadesetsedmogodišnjakinja ima troje djece, pokušao je da pobjegne iz Crne Gore, ali je uhapšen dan kasnije na graničnom prelazu Dobrakovo. Dežurni tužilac u barskom Osnovnom državnom tužilaštvu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Rođaci prijavljivali, ona negirala

Iz Uprave policije Vijestima su odgovorili da su službenici Centra bezbjednosti Bar tokom 2019. godine registrovali dvije prijave protiv Nikolića. Obe su bile za nasilje u porodici na štetu nevjenčane supruge Zumrtie.

„Prva prijava je registrovana 20. jula 2019. godine od strane V. N. (brat oštećene) u kojoj je naveo da D. N. duže vrijeme fizički zlostavlja njegovu sestru, što je prijavljeni negirao. Izjava je uzeta i od N. Z. koje negirala navode iz prijave. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemanta krivičnog djela. Policija je protiv D. N. podnela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici na štetu Z. N.“, objasnili su iz Uprave policije.

Prekršajnu prijavu tada su podnijeli i protiv Zumritinog brata – „Zbog fizičkog napada na zeta D. N.“. Zumrita je 27. avgusta iste godine prijavila Nikolića za fizičko nasilje.

“Ona je tada upućena na ukazivanje ljekarske pomoći gde je zadržana na bolničkom liječenju. Osumnjičeni D. N. je odmah priveden i na sebi je imao vidne povrede za koje je naveo da su mu ih nanijeli srodnici nevjenčane supruge i on je upućen na ukazivanje ljekarske pomoći. Obaviještenja su prikupljena od B. N. i Đ. N. Nadležni državni tužilac je naložio da se protiv D. N. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Krivična prijava za isto djelo je podnijeta protiv V. N. i Đ. N. za isto delo na štetu zeta D. N“.

Nepun mjesec kasnije barsko Osnovno državno tužilaštvo obavijestilo je policiju da su obje krivične prijave odbačene.

“Policija je 19. septembra 2019. godine obaviještena od strane tužilaštva da su obje ove krivične prijave odbačene te su u daljem postupku protiv osumnjičenih podnijeli prekršajne prijave iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici”, kazali su iz UP.

Ostavite komentar: