Detalji nestanka Vanje: Odvedena vozilom sa ulaza u stan, ubijena isti dan, a u njenoj blizini nađeno još jedno tijelo

03.12.2023. | 22:13

Region je potresla vijest da je Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao Balkan pronađena mrtva danas.

Kako piše kurir.mk, Vanja je ubijena u ponedeljak ujutru.

Utvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana, odnosno 27.11.2023. godine, oko 10.00 časova.

Nakon mjera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja pronađeno njeno beživotno tijelo.

U Velesu je pronađen i P.Ž (74), čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine. U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Pronađeno je i zapaljeno vozilo marke „citroen“, a nakon vještačenja obezbjeđeni su materijalni dokazi o umiješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv „sebičnost“.

Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni su brojni razgovori sa porodicama, poznanicima i prijateljima, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.