Detalji stravičnog zločina i dvostrukog ubistva: Žrtva upoznala svog muža sa ljubavnicom

15.11.2023. | 08:50

Vesna Ristić (49), žrtva  zločina u Kruševcu, upoznala je ubicu, svog supruga Zorana Ristića (52) sa budućom ljubavnicom I.K.(44), koju je Zoran upucao u glavu.

Njih dvije su zajedno radilo izvjesno vrijeme u jednom preduzeću u Stalaću. Tako su počele da se druže, a potom su se, kao što je već poznato, svi sprijateljili i Vesna i Zoran i I.K.. Ona je na taj način ušla u život porodice Ristić nakon čega su se upustili u vezu, čiji je epilog bio tragičan.

Vesna je u svojoj naivnosti i dobroti odbacivala mogućnost da joj je suprug nevjeran, kao što je Zoran odbacivao mogućnost da ne bude više sklon nevjerstvima, kako je njegov otac, Ratko Ristić posvjedočio juče.

– Bio je tvrdoglav, nije htio da sluša, pričao sam da mora da počne da vraća dugove, da se smiri, ali ništa nije vrijedilo – ispričao ožalošćeni otac, koji je pored policije, posljednji vidio sina živog kada je od njega preuzeo potvrde o sinovljevim dugovima, a neposredno prije nego da Zoran izvrši samoubistvo. Kako je “Blic” ranije pisao, Zoran je nedavno rekao ocu i da je podigao veliki kredit.

Kredit za stan

Znate, sada se svašta priča po selu. Kažu da se njegova ljubavnica skoro razvela, te da je on podigao kredit kako bi otkupio stan za nju od bivšeg muža. Cijela priča mi je previše strašna i jeziva, niko nije mogao ni da pomisli da Zoran može da ubije nekoga – priča šokirana komšinica.

Napominje i da je cijelo selo uznemireno zbog stravičnog zločina, ali i da ne mogu da zamisle kako se osjeća porodica ubijene žene.

– Imaju divne unučiće, još uvijek ne mogu da shvatim kako je mogao da ubije majku svoje djece. Ta porodica više nikada neće biti ista – navodi ona.

Drugi izvor “Novosti” posvjedočio je da se I.K. bliskom okruženju požalila da je Zoran maltretira. Dodaju da je umio i da je grebe i udari.

Podsjetimo, Zoran Ristić je prekjuče oko 6.30 sačekao ženu sa kojim je bio u emotivnoj vezi na parkingu u kruševačkom naselju Rasadnik kada je krenula na posao, a uslijedila je svađa koja je kulminirala. Zoran je u jednom momentu izvadio pištolj i pucao je ženi u glavu. Potom je pobjegao i otišao do sela Jasika, gdje je kod kamenoloma ubio svoju suprugu Vesnu, a nedaleko odatle ubio je i sebe u automobilu.

Družili se

Poznanici povrijeđene žene koja se nalazi u teškom stanju u Kliničkom centru Niš nakon što je upucana u glavu, kažu da je ona do 2020. godine bila u braku, ali se poslije toga rastala sa suprugom.

Prema riječima njenih poznanika, ona se zvanično razvela od muža u petak.

– Zoran i ona su neko vrijeme navodno bili prijatelji, a potom su uplovili u romansu. Nakon razvoda povrijeđena žena je od muža dobila stan kako bi tu živjela, dok je on otišao u Njemačku. Međutim, kada je saznao za njenu vezu sa Zoranom i da on dolazi i danima boravi u tom stanu počele su svađe – kažu oni. Prema njihovim riječima, problemi među bivšim supružnicima nastali su kada je navodno čovjek tražio pola stana ili da ga povrijeđena žena isplati. Kako dalje navode prijatelji, sve troje su znali i zajedno da se druže i putuju.

– Zoran, Vesna i ta žena znali su svi zajedno da odu na piće, ručak, da rade u polju, a čak i da putuju zajedno. Pa imaju i zajedničke slike koje su javno objavljivali, uvijek smo se čudili kako to Vesna dopušta, ali nismo htjeli da se miješamo. Ranjena žena je nakon razvoda bila punije građe, a kada je upoznala Zorana počela je da ide u teretanu i znatno je smršala, promijenila se. Nekako, imala je neki svoj novi život – kažu prijatelji.

Prijatelji ranjene žene kažu da je ona jako vrijedna i da se trudila da zaradi za život.

– Ima povredu ruke još iz djetinjstva, a uprkos tome trudila se da radi i zaradi za sebe. Roditelji su joj preminuli, tako da je ona praktično sama, pa je moguće da se zbog toga i vezala za Zorana – pričaju oni.