Detalji pucnjave: Ubijen MMA borac, meta napada od ranije poznat policiji

Pucnjava u Novom Sadu potresla je Srbiju, meta atentatora Goran Kovačević Goranac je ranjen, a ubijen je njegov telohranitelj Uroš Stefanović.

Stefanović je poznat javnosti kao sportista, a osvojio je više medalja u rvanju, džudou i greplingu.

Okušao se i u MMA, a u karijeri je upisao dva poraza. Posljednji put je nastupao prije pet godina i tada je izgubio meč od Raše Obradovića. Upravo njegov nekadašnji rival je i objavio poruku u kojoj se oprašta od kolege.

„Momak koga sam volio i sa kim sam trenirao i radio je otišao. Zauvijek će biti u mom srcu jer je bio jedan od rijetkih, srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskrenije saučešće porodici“, naveo je Obradović.

Pamti se i borba Stefanovića na „Serbian Battle Championshipu“ kada ga je savladao Hatef Moeil.

„Svega pet minuta prije nego što su se čuli rafali izašla sam iz zgrade da prošetam psa. Nismo odmakli ni 20 metara od zgrade kada se začula prvo škripa guma, a zatim i pucnjava. U panici sam utrčala u obližnju prodavnicu gdje smo svi mahinalno čučnuli“, rekla je za Nova.rs jedna od stanarki u Cankarevoj ulici gdje je u četvrtak oko 21. 30 sati jedan mladić ubijen, a drugi muškarac teško povrijeđen.

Iako je Goranac odavno poznat istražnim organima u Novom Sadu zbog pozamašnog dosijea i povezanosti sa poslovima oko trgovine narkoticima, šira javnost je za njega čula nakon otmice i policijske potjere, koja se odvijala u Novom Sadu, maja 2017. godine.

Goranac je bio jedan od otmičara muškarca koji je dovođen u vezu sa navodno slučajnim ubistvom mlade Novosađanke Teodore Kaćanski, fitnes instruktorke i foto-modela.

Njena tragična smrt zaprepastila je tada čitavu Srbiju, posebno zbog saznanja da je najvjerovatnije ubijena greškom, a da je prava meta bio njen dečko Nenad Stević.

Kobne noći, njih dvoje su bili na parkingu ispred zgrade u novosadskom naselju Telep, kada je Stević u jednom trenutku, izašao iz njihovog vozila i uputio se ka stanu. Teodora je ostala sama u kolima, a pretpostavlja se da je napravila kobnu grešku kada je za suvozačevog prešla na vozačevo mesto.

Ubica koji se došunjao sa obližnjeg gradilišta zapucao je na vozilo i teško ranio nesrećnu djevojku koja je posle nekoliko dana preminula u bolnici.

Goranac, koji je inače navodno blizak Stevićev prijatelj i saradnik, učestvovao je tako u otmici osobe za koju su sumnjali da je Teodorin ubica, a nakon policijske potere uhapšeni su i ubrzo izvedeni pred sud.

Na suđenju su se branili da su samo htjeli da pomognu policiji u hvatanju plaćenog ubice.

Da je Goranac upravo zbog ova dva događaja, uz koje ide i treći – ubistvo Nika Uskokovića, možda večeras bio meta atentatora, sumnja se i zbog još jednog aktera ove „građanske otmice“, koji je više puta preživjeo atentate.

U pitanju je bivši policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća, takođe blizak prijatelj i saradnik dečka Teodore Kaćanski. Prije nekoliko mjeseci, u Bogdanovićevoj zgradi u Novom Sadu,  iz dva navrata pronađen je eksploziv.

On je prije tri godine preživio eksploziju auto-bombe koja je bila postavljena ispod njegovog vozila, i zbog koje je izgubio nogu, a nekoliko godina ranije jedva je preživio ranjavanje u centru Novog Sada.

Ostavite komentar: