Detalji pogibije dječaka u šumi: Otac gotovo zanijemio od nesreće

Dječak Željko P. (13) poginuo je u u selu Kućani kod Nove Varoši dok je sa ocem Paunom skupljao drva za ogrjev, kad se prevrnuo traktor na kom su bili. Stravična tragedija dogodila se u srijedu po podne, kad je dječak otišao sa ocem u obližnju šumu.
Odmah preminuo

“Paun je tog dana završio posao i rekao da sa Željkom ide u drva, kako bi sakupili što više za ogrjev. Kad su završavali posao, otac je sjeo za upravljač traktora, a sin na prikolicu. Međutim, pod nerazjašnjenim okolnostima, traktor se prevrnuo kad su se našli na strmini”, kaže izvor.

Dijete nije uspjelo da iskoči s prikolice, palo je, a ona je pala preko njega, prikliještila ga i ubila na mjestu – dodaje izvor.

Kako objašnjava sagovornik, otac je pokušavao da oslobodi sina, kukao i dozivao u pomoć.

“Ljekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog djeteta”, navodi izvor. Mještani Jasenova, u kom je mali Željko živio sa ocem i bratom, nijemi su od bola.

Majka ih napustila

“Njegovog oca je supruga prije nekoliko godina ostavila i preudala se negdje na moru, pa je on ostao sa dvojicom malih sinova. Sve je radio da im obezbijedi normalno djetinjstvo, nije se libio najtežih poslova, radio je u pilani. Teško mu je palo to što sinovi odrastaju bez majke, pa je gledao da im ništa ne nedostaje”, kažu mještani i nastavljaju:

-Paun je i ranije išao s djecom u šumu, znate kako je to, ovdje, svi pomažu koliko mogu. Kakva tragedija ih je zadesila, ne znam da li ima šta gore od ovoga da snađe roditelja – pričaju.

Rođaci nesrećnog djeteta kažu da je otac gotovo zanijemio od nesreće.

“Svi su u njegovoj kući još od srijede uveče. Jadan čovjek, ne progovara, na svoje oči je ostao bez sina. Ne znamo kako će preživjeti ovo”, priča rođak:  Željko je bio dobro dijete, vrijedno. Na jesen je trebalo da krene u osmi razred.

Ostavite komentar: