Demokratski front insistira! Knežević: Ili nova vlada ili novi izbori

Demokratski front je odlučio da insistira na izboru nove vlade, a ukoliko i ovaj prijedlog ne bude prihvatljiv ostalim strankama parlamentarne većine, slijede prijevremeni izbori kao jedino preostalo rješenje duboke političke krize u Crnoj Gori, izjavio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je u intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao da ako neko od partnera DF-a misli drugacije u tom savezu neće imati podršku.

“Pošto je očigledno da ni Zdravko Krivokapić, a ni Dritan Abazović ne žele rekonstrukciju, DF je donio odluku da insistira na izboru nove vlade. Ukoliko i ovaj prijedlog ne bude prihvatljiv ostalim konstituentima parlamentarne većine, čekaju nas prijevremeni izbori kao jedino preostalo rješenje duboke društveno-političke krize u kojoj se nalazimo”, naveo je Knežević.

Na pitanje kako komentariše ocjene međunarodnih zvaničnika da bi ulazak DF-a u vladu udaljio Crnu Goru od EU, Knežević kaže da za njega komentari pojedinih lobista bivšeg režima nemaju nikakvu težinu iz, kako ističe, jednog prostog razloga, jer iza DF-a stoji narod koji nam je dao podršku od 133.275 glasača.

“Jedino u glavama pojedinih plaćenika politički savez koji čini 67 odsto parlamentarne većine ne treba da ima svoje predstavnike u vladi… Crna Gora još zvanično nije postala kolonija i valjda bi trebalo da suvereno vodi spoljnju i unutrašnju politiku, a ako postoji neki dokument u kom smo se obavezali da više nismo suverena država, neka ga objelodane, da bih im poslije toga mogao poručiti da ga okače i mačku o rep”, naveo je Knežević.

Knežević, koji je i predsjednik parlamentarnog Odbora za bezbjednost i odbranu, o posljednjoj sjednici tog tijela kaže da je u nedostatku argumenata glavni državni tužilac Milivoje Katnić “pribjegao klasičnoj zloupotrebi službenog položaja i zamijeni teza”.

Tvrdi da nijednu tajnu informaciju sa sjednice Odbora nije iznio u javnost, već je, kaže, samo komentarisao ono što je već bilo u javnosti.

S tim u vezi je upitao ko je onaj koji je značajan dio sjednice koji je osvanuo u mediju Dragana Ðilasa.

Nezvanična saznanja o sjednici Odbora, koja je bila označena tajnom, objavile su sutradan podgoričke Vijesti.

Ostavite komentar: