Delegati odlučili na Kongresu SPS-a: Dačić ostaje na čelu stranke

Predsjednik Socijalističke partije Srbije /SPS/ Ivica Dačić ostaje na čelu stranke, jednoglasno su odlučili delegati na današnjem Kongresu SPS-a.

Dačić je poručio da je SPS čelični stub jedinstva državnih i nacionalnih interesa, a da je politika ove stranke usmjerena na dvije centralne teme – Srbiju i na jedinstvo i političku stabilnost države, saopšteno je iz stranke.

On je istakao da su u Srbiji prioritet jedinstvo i politička stabilnost, te da bez toga nema ničega i podsjetio da socijalisti daju punu podršku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za nacionalne i državne interese.

Dačić je na Kongresu, kojem su prisustvovali i predsjednik Srbije Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poručio da socijalisti Dodiku pružaju apsolutnu podršku u očuvanju državnog i nacionalnog interesa kada je u pitanju srpski narod.

“To je poruka i za Vučića i za Dodika i celu Srbiju. Računajte na nas – mi smo čelični stub državnog i nacionalnog jedinstva u Srbiji. Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta”, zaključio je Dačić i zahvalio svim koalicionim partnerima na jedinstvenoj politici.

Dačiću je ovo peti mandat na čelu partije.

Na Kongresu su izabrani i članovi Glavnog odbora SPS-a, članovi Statutarne komisije i članovi Nadzornog odbora.

Počasni gosti Kongresa bili su i ambasadori Kine i Rusije u Srbiji, predstavnici bratskih političkih partija iz regiona, dok se putem video-linka prisutnima obratio predsjednik koalicije Siriza Aleksis Cipras, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar: