Dačić: Problem riješen, Srbi preko Bugarske slobodno u Grčku – AUDIO

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državljane Srbije, dok je granica između Sjeverne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

U objavi na sajtu je navedeno da posjetioci mogu biti testirani na koronavirus.

Ministar spoljnih Srbije Ivica Dačić je potvrdio da je na sajtu grčkog ministarstva objavljeno da se i građani Srbije nalaze na listi zemalja koje mogu slobodno da uđu u Grčku i to samo na grčko-bugarskoj granici, za sada.

“Nastavićemo dalje razgovore za otvaranje granica sa Sjevernom Makedonijom i razgovore vezano za avio-saobraćaj. Ono što je u ovom trenutku najvažnije, to je da je ova odluka zvanična, a građani Srbije imaju tretman kao i svi ostali članovi Evropske unije, odnosno šengenskog sporazuma”, rekao je Dačić za Radio Beograd.

Kako je istakao, problem je riješen i sada nije samo usmena naredba da se puštaju građani Srbije, već je ona i zvanična sa grčke strane.

Prethodnih dana je vladala konfuzija na granici jer su turisti iz Srbije satima čekali na granici, ali su ipak pušteni u Grčku.

Ekipa SAT patrole stigla je u Grčku i prenijela svoja iskustva sa putovanja do Tasosa.

Takođe, turisti iz Srbije koji su stgli na Sitoniju opisali su za RTS kakvo je stanje na plažama.

 

Izvor:(RTS)

 

 

Ostavite komentar: