Dačić o potezu FIFA federacije: Licemjerno pokretanje postupka zbog zastave

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je licemjerno pokretanje postupka Međunarodne fudbalske federacije /Fifa/ protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentacije, jer UN nisu priznale samoproglašeno Kosovo, te da je riječ o dvostrukim aršinima.

“Mi ne možemo tu sada kao država da reagujemo, zato što su to sportske organizacije. Ali, to pokazuje kako je veliko licemerje. Je l’ zamislite sada da je Ukrajina tu? I da ona kaže, Krim je Ukrajina, nema predaje”, rekao je Dačić.

On je upitao da li bi u tom slučaju neko izbacio Ukrajinu, da li bi neko kaznio Ukrajinu.

“Kako ih nije sramota? Čekaj, jel oni stvarno misle da smo mi svi glupi i da mi svi ne razumemo o čemu je reč”, izjavio je Dačić za TV “Prva”.

On je dodao da vjerovatno tu postoje neke procedure i da ne zna kakva kazna može da bude.

“Novčana, verovatno. To je licemerno. Je l’ Kosovo proglašeno za državu? To što je primljeno u Fifa ne znači ništa. Tamo ima i članica regionalnog karaktera. Ovde UN nisu priznale Kosovo. Ta zastava govori o fudbalu da nema predaje, ja sam je tako razumeo”, naglasio je Dačić.

Fifa je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog isticanja zastave na kojoj je Kosovo i Metohija prikazano kao dio Srbije u svlačionici u vrijeme odigravanja utakmice protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Slika zastave sa porukom “Nema predaje” na srpskom jeziku postala je viralna na društvenim mrežama kada ju je podijelila Hajrula Čeku, ministar kulture, omladine i sporta samoproglašenog Kosova.

Ostavite komentar: