Dačić naveo uoči sjednice o Kosmetu: Od nas se traži sve, a ne nudi gotovo ništa!

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, uoči današnje posebne sjednice parlamenta o Kosmetu, da se u dijalogu o Kosovu i Metohiji nije promijenilo ništa kada je riječ o težini situacije, te naveo da su izazovi ostali isti, a pritisci sve veći.

On je naveo da je zato predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i tražio da se obrati i da poslanicima govori o težini situacije.

Dačić je uvjeren da Vučić neće podleći pritiscima, da nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova, ali da će uložiti sve da bude sačuvan mir i postignut neki kompromis.

Skupština Srbije danas će u 12.00 časova početi posebnu sjednicu na čijem dnevnom redu su dva izvještaja Vlade Srbije – o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju i o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini u periodu od maja 2019. godine do juna ove godine.

Povodom ovih tačaka dnevnog reda u Skupštini će se obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će, kako je najavljeno iz njegove pres-službe, građane i poslanike informisati o pregovorima u Briselu i perspektivama djelovanja srpske države na Kosovu i Metohiji.

Ostavite komentar: