Dačić jasan: SPS ostaje uz Vučića i SNS

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu ocijenio da je na djelu pokušaj odvajanja SPS od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je podsjetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istakao da to nema veze sa epidemioloskom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

– Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS, bez obzira da li je riječ o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smijenjen i isključen iz SPS, jer se time nanosi šteta Srbiji – upozorio je Dačić.
On je naveo da su napadi na Vučića i SNS dio smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbije, a da je sastavni dio te strategije je pokušaj odvajanja SPS od Vučića i SNS.

Istakao je da će, dok je on na čelu SPS, ta stranka biti “sa Vučićem u interesu Srbije” i dodao da su zbog toga spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za njegovo rušenje.

– Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahtjeva za moju smjenu. Sve je to dio iste kuhinje za destabilizaciju Srbije. Ali, ništa od toga neće proći – poručio je Dačić.

Ostavite komentar: