Dačić: Delikatan trenutak, nastojanja Prištine da maltretira Srbe na Kosovu prešla sve granice

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je “trenutak delikatan” jer su nastojanja Prištine da “ponižava i maltretira srpski narod na Kosovu i Metohiji prešla sve granice”, dodajući da je “svima jasno da Aljbin Kurti želi incidente” ali nema posljedica po njega iz medjunarodne zajednice dok Srbija ne dobija ništa za svoju konstruktivnost.

“Vlada će podržati prijedloge predsjednika države Aleksandra Vučića i naš narod. Vučić će se obratiti na sjednici vlade, iznijeti stavove i informacije”, rekao je Dačić, za TV Pink, podsjetivši da u 10.00 sati počinje sjednica vlade kojoj će prisustvovati Vučić.

On je rekao da je učestovao u sinoćnjem dugom sastanku Vućića i specijalnog izaslanika Evropske unije (EU) Miroslava Lajčaka, za kojeg je rekao da “nije glavni izvor problema”.

“Lajčak je tu u ulozi posredovanja izmedju jedne, druge, treće strane. Nije baš ni u Briselu situacija tako jednostavna, nemojte da mislite da je Brisel presrećan što postoji i francusko-njemački plan. Da su htjeli francusko-njemački plan ne bi se Borelj i Lajčak time bavili”, rekao je Dačić, navodeći da Lajčak obavlja “težak i neugodan posao”.

Dačić je naveo da nije pitanje samo preregistacije tablica koju traži Priština.

“Priština perfidno pokušava da stavi svuda atribute Kosova očekujući da će Srbija prećutati. Do sad su im ti jednostrani potezi u nekim situacijama prolazili”, rekao je Dačić.

 

 

Ostavite komentar: