“Čula sam jako čudan zvuk, bili su posvuda”: Očevici saobraćajke opisali detalje užasa

27.09.2020. | 15:59
U saobraćajnoj nesreći do koje je došlo oko 7.10 na ulazu u Gornji Draganec iz smjera Čazme, BMW probnih splitskih registracija u kojem je bilo pet ljudi, sletio je s ceste u ogradu kuće na suprotnoj strani ceste.

Na mjesto nesreće stigla su tri vozila Hitne pomoći i petoro ljudi iz automobila su prevezli u bjelovarsku bolnicu. Svi putnici su mlađe životne dobi, od 20 do 24 godine, a četvoro ih je teže povrijeđeno. Navodno se radi o lomovima ruku i nogu, ali kako se nezvanično saznaje, niko od njih nije životno ugrožen.

Autom su probili ogradu porodičnog dvorišta te strgali i trampolinu. Srećom, djeca se tada nisu igrala vani u dvorištu.

“Odmah sam izašao van, mislio je da je barem dvoje poginulo jer su svi bili u nesvijesti. Vozača i suvozača su vatrogasci vadili iz auta jer su ostali prikliješteni u autu”, rekao je vlasnik kuće u čijoj ogradi je završio BMW splitskih tablica.

Kako saznbaje 24sata.hr, mladi koji su se vozili u autu, išli su sa 18. proslave prijateljevog rođendana iz Čazme. Još se ne zna jesu li bili pod uticajem alkohola.

“Čula sam jedno jako čudan zvuk prije udarca i kroz prozor sobe dnevnog boravka sam vidjela kako je auto završio u ogradi. Automatski sam uzela mobilni telefon i zvala 112.  Dok sam shvatila gdje je bio ko… Jedna djevojka je bila kraj dječjeg trampolina, dvoje je ostalo prikliješteno u autu, jedan na suprotnoj strani ograde, a petog sam vidjela na kamenjaru kod ljuljačke. Vozač i suvozač ostali su prikliješteni”, ispričala je vidno potresena svjedokinja nesreće.