Crnogorci uhapšeni u Beogradu: Pronađena droga, vaga i oko 20.000 evra VIDEO

03.09.2023. | 15:58

Tri državljanina Crne Gore uhapšena su u Beogradu zbog sumnje da su prodavala marihuanu. Za jednim od njih raspisana je i međunarodna potjernica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična djela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili su crnogorske državljane B. P. (37), R. B. (47) i B. B. (35) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije, prenosi RTS.

Osumnjičeni B. P., za kojim je raspisana međunarodna potjernica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična djela, tereti se i za krivično delo falsifikovanje službene isprave s obzirom na to da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države.

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima B.P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.