Crnogorci slave “Oluju” sa Hrvatima: Podgorica opet šalje izaslanika u Knin

Kao i prošle godine, zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obilježavanju zločinačke akcije “Oluja” u Kninu. Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Јovanu Vučuroviću.

– U skladu sa uobičajemom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz Ambasade biće i ove godine prisutan na događaju – poručili su iz crnogorskog MVP.

Prošle godine na proslavi “Oluje” bio je vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

– Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u “Oluji”, “Bljesku”, Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo pjeva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svjetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Јevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj “Lori” na najmonstruozniji način – ukazao je Vučurović.

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore

– Slave se ustaški zločini nad vojnicima ЈNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno, i Crne Gore – kaže Nikolić.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: