Crna gora zavijena u crno: Trodnevna žalost u državi povodom tragedije

U Crnoj Gori je trodnevna žalost povodom nezapamćene tragedije koja je zadesila ovu zemlju nakon što je 34-godišnji Vuk Borilović sa Cetinja ubio iz lovačke puške 10 ljudi, među kojima i dvoje maloljetne djece.

Povrijeđeno je još šest ljudi, među kojima je i policajac.

Napadača je nakon toga ubio sugrađanin.

U Kliničkom centru Crne Gore smještene su četiri osobe, od kojih je jedna u životnoj opasnosti i nalazi se u Centru za neurohirurgiju, gdje je na daljem tretmanu nakon operacije. Tri pacijenta su na Centralnoj intenzivnoj njezi pod stalnim monitoringom, kazao je medicinski direktor Kliničkog Centra Crne Gore Ivan Terzić.

“Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intezivnoj jedinici. Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intezivne terapije i monitoringa koji je takođe smješten u intezivnoj jedinici. Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici”, naveo je Terzić.

Direktor cetinjske bolnice Ivan Ivanović kaže da su dvije osobe koje su smještene u Cetinjskoj bolnici trenutno van životne opasnosti, a prvi pacijenti počeli su da pristižu juče oko 16 časova.

– Sve se dešava negdje oko 16 časova kad su počeli da nam pristižu prvi pacijenti, nažalost, među njima su bile dvije osobe, muškarac i žena, kojima je kontatovana smrt po prijemu. Tri lica su zbrinuta i nakon zbrinjavanja su trasportovani u KCCG – pojasnio je Ivanović.

Јoš uvijek nije poznat motiv tragedije.

Napadač je najprije pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari. Tada je ubio osmogodišnje i jedanaestogodišnje dijete i ranio njihovu majku koja je u bolnici podlegla povredama. Potom je pucao na stanovnike naselja i ubio još osam osoba, a ranio šest.

Istraga je u toku.

“Na licu mjesta zatekli smo devet lica koja su smrtno stradala, U međuvremenu, iz Kliničkog centra javili su da su još dva lica smrtno stradala i da je još šest lica povrijeđeno. Imamo 11 lica koja su danas smrtno stradala i 6 lica koja su povrijeđena, jedno u životnoj opasnosti”, navela je Andrijana Nastić, dežurna tužiteljka.

“Za sada nije jasno šta je podstaklo lice na ovako gnusan čin, prilikom čega je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i njegovo lišavanje života i dalje utvrđuju”, rekao je Zoran Brđanin, direktor Uprave policije, Crna Gora.

Mještani Cetinjskog naselja Medovina kažu da je ovo nezapamćen slučaj u Cetinju, ali i u cijeloj Crnoj Gori.

Ovo je tragedija koju Crna Gora ne pamti, objavio je crnogorski premijer Dritan Abazović na svom Telegram kanalu. Saučešće je izrazio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Telegrame saučešća uputili su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, patrijarh Porfirije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posjeta patrijarha Herceg Novom odođena je zbog trodnevne žalosti zbog tragedije na Cetinju.

Ostavite komentar: