Crna Gora čeka Erdogana: Predsjednik Turske sutra u Rezidenciji na Cetinju

27.08.2021. | 15:17

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan boraviće sutra u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv predsjednika Mila Ðukanovića, saopšteno je iz Kabineta šefa crnogorske države.

Najavljeno je da će se Erdgoan, koji u Crnu Goru dolazi iz Sarajeva, sastaće se sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.

Erdogana i njegovu suprugu će, dodaje se, u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović sa suprugom.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju i tet-a-tet razgovora i sastanka, predsjednici će imati izjave za javnost. Ðukanović sa suprugom prirediće na kraju svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge”, navodi se u saopštenju.

Pored članova delegacija dviju država na ručku će biti i potpredsjednik vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom programu, dodaje se, Lidija Ðukanović ugostiće prvu damu Turske Emine Erdgoan.

One će posjetiti muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred Muzeja.