Čim bude puštena iz bolnice: Ženu koja je poslala u smrt brata i sestru čeka hapšenje

11.04.2024. | 14:18

Albanska državljanka (29) koja je, upravljajući automobilom slovačkih registracijskih oznaka, u utorak uveče skrivila tešku nesreću na Jadranskoj magistrali kod Slanog, u kojoj su poginuli brat i sestra Stjepan (21) i Katarina Đerek (19), nalazi se na liječenju u Opšoj bolnici Dubrovnik.

Pacijentkinja, rođena 1995. godine, strana državljanka, trenutno je hemodinamski, kardiorespiratorno stabilna. Ima nagnječenje trbušnog zida i trenutno je na opservaciji – navode iz bolnice.

– Najvjerovatnije, ako ne dođe do pogoršanja kliničke slike i lokalnog nalaza, da će u četvrtak biti otpuštena – izjavio je dr Marijo Bekić, direktor Opše bolnice, za HRT.

Onog trenutka kada bude puštena iz bolnice, biće privedena.

– Vozačica se trenutno nalazi u Opštoj bolnici. Ona je zadobila lakše tjelesne povrede, pod policijskim je nadzorom i kada bude puštena sa liječenja ona će biti uhapšena zbog počinjenog krivičnog djela i izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom – rekla je za HRT Andrijana Biskup, portparolka Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, sudar u kojem su poginuli Stjepan i Katarina dogodio se na ravnom i dobro preglednom delu puta. Nesreća se dogodila u utorak oko 20.40, a saobraćaj Jadranskoj magistrali je jedno vrijeme bio obustavljen