“Cijelu noć provela u šumi”: Osmogodišnja Kjara napušta bolnicu i ide svojoj kući

Komandir kotorske Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić saopštio je da je nakon gotovo dvadesetčetvoročasovne potrage djevojčica Kjara jutros na sigurnom.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je jutros bilo lijepo doći na posao, znajući da je djevojčica na sigurnom.
“Akcija spasavanja trajala je blizu 24 sata. Uspješna je bila, želim da se zahvalim svima koji su pomogli i stavili se na raspolaganje. Izuzetno sam zadovoljan ishodom, a kako i ne bih kad je djevojčica pronađena koja je prošla jednu noć kroz šumu naselja Kavač, koja sigurno nije gostoljubiva”, istakao je Mandić.
Kazao je da se nada da je djevojčica u dobrom zdravstvenom stanju kao što je bila sinoć i da će danas biti otpuštena kući sa bolničkog posmatranja. Napominje da uvijek u sličnim akcijama kruže dezinformacije koje su uglavnom netačne, a spasiocima daju lažnu nadu.

“Vodili smo se onim informacijama koje smo imali na početku, a koje su se pokazale ispravnim. Vodili smo se tragom koji je popodne pronađen, nakon čega smo poslije sat vremena došli i do djevojčice”, rekao je Mandić.
Emocije, kaže Mandić, isplivaju na kraju zbog čega se mora ostati pribran kako ne bi došlo do haosa i neorganizovanosti, prenosi RTCG.

Ostavite komentar: