Cijela Srbija u nevjerici: Žena istresla pseći izmet na glavu djevojčici

15.06.2024. | 15:45

Cijela Srbija bila je u nevjerici nakon objave u Fejsbuk grupi “Novosađanke” gdje je jedna korisnica objavila nesvakidašnju situaciju koja je u četvrtak zadesila jednu djevojčicu (13) u tom gradu.

Kako je objasnila, dok je djevojčica šetala psa, prišla joj je žena i pseći izmet koji ova nije pokupila, razmazala djetetu po glavi.

-Gospođi koja je upravo 13-godišnjem detetu razmazala pseće go*vno po glavi imam da poručim da ću da je nahranim istima samo da je vidim. Mogli ste lepo da je vratite i kažete da pokupi. Čak i da viknete na nju. A neće vas ni ta vaša kobasica od psa spasiti. E sad da li će ovo biti objavljeno ili ne, ovo je samo da „gospođa“ vidi da će da dobije užinu negdje usput – napisala je ona.

Nakon ovih objava, u komentarima se oglasila i žena koja tvrdi da je ona ta o kojoj bruji cijeli Novi Sad. Ona je u komentaru napisala zašto je djevojčicu namazala izmetom.

-E, pa, da se predstavim. Ja sam ta osoba koja je sada detetu, a danas-sutra i odrasloj osobi natrljala go*no na glavu. I nije bitno da li je dete ili žena od 50 godina, ako neko ima psa, kućnog ljubimca, osim obaveze šetanja, ima obavezu i da pokupi za svojim psom! Kada joj je pas uredno obavio s*anje ispod prozora, metar od mog psa, okrenula se i produžila je. Lepo sam je zamolila da pokupi go*ance za svojim psom, a ona se okrenula i pošla istim putem kojim je i došla. Da je rekla „izvini, zaboravila sam kesicu, nemam“, nikakav problem, pokupila bih ja, ali – pokupila sam go*ance od svog psa, pokupila sam njeno go*ance, došla do nje i go*no joj je završilo na glavi – napisala je ona, prenosi “Blic”.

Prema njenim riječima, to je uradila jer je bila izrevoltirana ponašanjem, a sudeći po tonu objave, uopšte se ne kaje.

-A sad slobodno svi ospite paljbu po meni. Imam psa četiri godine i nije mi se desilo da za svojim psom nisam pokupila (izmet), nema veze da li je pljusak, sneg, trava do kolena, uvek je bilo pokupljeno – podvukla je ova revoltirana žena.

Kazne

Ostavljanje izmeta iza kućnih ljubimaca, međutim, nije samo bahato, neodgovorno i štetno, već u Srbiji podliježe kazni od 10.000 dinara (oko 170 KM), prema članu 36. Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

-Kazna za ovaj prekršaj je 10.000 dinara i izriče se prekršajnim nalogom, ali problem nastaje jer se kazna piše samo ukoliko se počinilac prekršaja zatekne na licu mjesta. Zbog toga kazne za ovu vrstu prekršaja nisu tako česte, a one koje su napisane uglavnom se odnose na opštinu Stari grad, odnosno centar grada – naveli su prije određenog vremena iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

Oznake: Dijete, Izmet, Pas, Srbija, Žena