Brnabićeva zahvalna: Srbija cijeni podršku Mađarske za očuvanje mira na Kosmetu

Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je danas da Srbija izuzetno cijeni zalaganje i podršku Mađarske za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije, prije svega u svjetlu događaja od 31. jula i prethodnih dana.

Ona je u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom izrazila zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji na putu ka EU, ocijenivši da su odnosi dvije zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji.

Brnabićeva je, takođe, zahvalila za podršku Mađarske i premijera Viktora Orbana kada je riječ o skladištenju gasa za potrebe Srbije.

“Ovo je od velikog značaja u trenucima kada se svi suočavamo sa ozbiljnim globalnim izazovima i trudimo da građani naše zemlje to osete u najmanjoj mogućoj meri”, rekla je Brnabićeva, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pinter je poručio da Mađarska vidi Srbiju kao najznačajnijeg ekonomskog partnera na Zapadnom Balkanu, a da mađarska vlada nastoji da podrži ulaganja investitora na srpsko tržište.

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkim projektima, kao što je saradnja sa Vladom Mađarske u čišćenju jezera Međuvršje, i istaknut značaj kontinuiranog održavanja zajedničkih sjednica dvije vlada, koje su rezultirale značajnom unapređenju ekonomske saradnje, potpisivanjem sporazuma i memoranduma, kao i realizacijom zajedničkih projekta.

Ostavite komentar: