Brnabićeva spremna da čuje zahtjeve organizatora protesta

Država je spremna ekonomski i politički da se bori protiv epidemije, ali država ovo ne može sama, poručila je večeras premijerka Ana Brnabić i izrazila spremnost da čuje sve zahtjeve organizatora protesta, ali ne želi da razgovara o zahtjevu SzS za formiranje tehničke vlade.

– Koliko god da ne volite Vučića ili Brnabić, ovim što radite dovodite u nezavidnu situaciju zdravstveni sistem i zdravstene radnike – poručila je premijerka, koja je tokom dva sata komentarisala večerašnje proteste iz studija Prve TV.

Ponovila je da na zahtjeve o tehničkoj vladi ne želi da odgovara i razgovara.

– SzS hoće tehničku vladu, a da su izašli na izbore ne bi prošli census. Ne tiče ih se to što je rekla većina građana koja je izašla na birališta – istakla je Brnabićeva.

Ne misli, kazala je, da demonstracije organizuje SzS.

– A da li žele političku korist – žele, ali su posljednji izbori stavili tačku na to – kategorična je Ana Brnabić.

Upitana šta bi poručila demonstrantima, premijerka je kazala da svi zajedno moraju da shvate da je ovo borba svakog pojedinačno i svih zajedno, kako bi zaštitili zdravstveni sitem i zdravstvene radnike.

Poručila je da za proteste i demonstracije uvijek ima vremena.

– Dajte prvo da sačuvamo naše zdravstvene radnike i da stavimo stvari ponovo pod kontrolu, što se tiče ekonomije, škola, fakulteta i zdravstvene ustanove – rekla je Brnabićeva.

Usred protesta igralo se kolo – VIDEO

 

Ostavite komentar: