Brnabićeva razočarana tretmanom prema Đokoviću: Odluka da se ne vakciniše njegov lični izbor

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u uzjavi za Si-En-En da je razočarana načinom na koji su se autralijske vlasti odnosile prema Novaku Đokoviću.

Brnabićeva najboljeg tenisera na svijetu ne smatra antivakserom, a odluku da se ne vakciniše smatra njegovim ličnim izborom.

Na pitanje novinara Si-En-En-a da li se osjeća “izdano” što australijske vlasti nisu ispoštovale obećanje da neće miješati politiku u slučaj Novaka Đokovića, premijerka Srbije je rekla da je očekivala da neće biti političkog miješanja i da će se prema Novaku odnositi fer.

– Ne mogu da kažem da se osjećam izdano, ali je moja dužnost da brinem da se prema svim građanim Srbije postupa fer i da im pomognem koliko mogu – rekla je premijerka Srbije.

Brnabićeva je rekla da ne ulazi u razloge zbog čega se Đoković nije vakcinisao i smatra da je to njegova lična odluka.

– Ne doživljavam Novaka Đokovića kao antivaksera. Kada je on organizovao teniski turnir u Srbiji, svim igračima su bile na raspolaganju vakcine koje u tom trenutku nisu bile dostupne u njihovim zemljama. On je podržao vakcinaciju svih onih koji su željeli da se vakcinišu – naglasila je premijerka Srbije.

Brnabićeva je rekla da život u demokratiji podrazumijeva slobodu izbora.

– Ponosna sam i srećna što u Srbiji dozvoljavamo da se čuje i glas onih koji se ne slažu, a ne da ih prisiljavamo na nešto sa čim se ne slažu – naglasila je Brnabićeva u razgovoru za Si-En-En.

Reporter Si-En-En iz Beograda konstatuje da većina građana Srbije Đokovića smatra herojem i da se njihovo mišljenje nije mijenjalo zbog njegovog kršenja pravila o samoizolaciji u trenutku kada je bio zaražen viruosm korona , 17. decembra.

Napomenuo je i da vlada osluškuje raspoloženje javnosti zbog čega ne očekuje da će kritikovati njegovo ponašanje.

Ostavite komentar: