Brnabić: SNS u Beogradu ima većinu odbornika da formira vlast

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultati ponovljenih izbora pokazali pravo stanje stvari da narod želi da Srbiju vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka koja će u Beogradu moći da formira vlast.

Brnabić je televiziji Prva rekla da je narod vidio u posljednjih 13 dana ko je kakav, da je “svaka zvijer pokazala svoj trag” i da je zato sada pobjeda vlasti još ubjedljivija.

“Ne slažem se da izborni rezultati imaju veze sa svadjama u opoziciji, ovi izbori su imali veze samo sa Aleksandrom Vučićem, i ja se pitam da li je trebalo da više ponavljamo ono što je Vučić rekao da izbori nisu igra i da će se svi ujediniti protiv Vučića i SNS-a ako budu imali jedan glas više”, rekla je premijerka u tehničkom mandatu.

Ona je ponovila da se naprednjaci u kampanji nisu bavili ni “time ko su Zavetnici, ni ko je Miloš Jovanović i koalicija oko njega”, nisu se bavili ni svojim koalicionim partnerima iz SPS-a, a da se ponovo pokazalo da je Vučić u pravu kad je rekao da će se svi ujediniti ako imaju glas više.

Brnabić je rekla da će bez ikakve sumnje naprednjaci imati većinu u Beogradu i da ne bi sada javno rekla sa kim će praviti većinu od najmanje 60 odbornika.

“Red je da sačekamo da se izbori ponove na ostalim biračkim mjestima, pa da pričamo o formiranju vlasti. Važno je sve što se desilo u posljednjih 13 dana, važne su poruke koje je poslao Aleksandar Vučić i da se vidjela i ta razlika u tonu Aleksandra Vučića i svih ostalih”, rekla je Brnabić.

Dodala je da bi lično željela da se ponove izbori u Beogradu jer bi Vučićeva pobjeda bila još ubjedljivija.

Ostavite komentar: