Brnabić: Očekujem jako dobru Vladu, ekspoze je spreman

Mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić rekla je večeras da će sastav i imena ministara prvo iznijeti na sjednici Predsjedništva SNS u utorak i da očekuje da će za to dobiti podršku predsjednika Srbije i stranke.

“Očekujem jako dobru Vladu, koja će imati fantastične ljude. U ekspozeu će se naći stvari koje će jasno odrediti stvari koje želimo da uradimo do 2025. godine”, rekla je Brnabić gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Kako kaže, najvjerovatnije će biti oko 50 posto žena i dva nova ministarstva.

Brnabić je istakla da je ogromna odgovornost na njihovim leđima, kao i leđima predsjednika Srbije, da se nastavi rast, pa čak i ubrza razvoj i napredak Srbije.

“Nikada niko nije imao ovoliku odgovornost, odnosno ovoliko povjerenje građana. Zato moramo da damo još više nego ranije od sebe, kako bi to povjerenje opravdali”, rekla je Brnabić.

Ističe da će ovo biti Vlada kontinuiteta, koja će raditi u istom timu zajedno sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, što je, kako dodaje, pomoglo da se razvija država još brže i bolje.

Brnabić je rekla da će se otvoriti nikada ozbiljnija borba protiv organizovanog kriminala, i dodala da će građani moći da vide ozbiljne izmjene u tom smislu.

Kako kaže, osjeća se jače nego što se osjećala prethodni put kada je dobila povjerenje da oformi Vladu Srbije. Dodaje da nikome ne bi bilo lako da preuzme fotelju na kojoj je do juče sjedio Aleksandar Vučić.

“Zahvaljujem predsjedniku na prijedlogu za mandatara, ali i SNS za podršku za to. Sada se osjećam mnogo lagodnije i sigurnije u toj poziciji”, rekla je Brnabić.

 

Ostavite komentar: