Brnabić: Nema razgovora o teritorijama, jer Kosovo je Srbija

Srbija je saglasna u potpunosti s tim da nema razgovora o teritorijama i promjeni granica, jer je Kosovo Srbija, rekla je premijer Srbije Ana Brnabić povodom platforme za dijalog koju je predstavio novi predsjednik vlade samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti.

“Želim da zahvalim gospodinu Hotiju što je pojasnio još jednom da nema potrebe da se razgovara o teritorijama. Mislim da se sa tim slažemo mi i otprilike 70 odsto svetske populacije, a slaže se i većina zemalja u UN”, rekla je Brnabićeva, dodajući da o tome govori i Rezolucija UN 1244.

Ona je izrazila zahvalnost što je Hoti time priznao i prihvatio da razgovora o teritorijama nema, da je takozvana “Republika Kosova” nepostojeća i da je teritorija Srbije kao što je bila.

“Mislim da bi za ceo region, ali i svet, značilo destabilizaciju ako bi se razgovaralo o promeni granica”, naglasila je Brnabićeva.

Ona je podsjetila da 70 odsto svjetskog stanovništva, odnosno 96 članica UN, kao i Rezolucija 1244 ne priznaje takozvanu republiku Kosovo.

“Vidim da to prihvata i gospodin Hoti. Nema razgovora o teritorijama i granicama. Hvala mu na tome”, rekla je Brnabićeva za Tanjug, a prenosi ATV portal.

Hoti je predstavio platformu za dijalog sa Beogradom istakavši da će dijalog voditi on i da u njemu “teritorijalni integritet” neće biti tema.

 

 

 

Ostavite komentar: