Britanska vlada pred krahom

Nekoliko ključnih ministara britanske Vlade je spremno da podnese ostavku zbog nesuglasica o opciji izlaska Velike Britanije iz EU, piše „Sandej tajms“.

Kako tvrdi britanski list, ostavku može podnijeti šest članova Vlade, koji ne podržavaju „bregzit“. Oni će otići ako naredne nedjelje bude donijeta odluka o izlasku iz EU bez dogovora sa Briselom.

Ministri koji podržavaju „bregzit“ takođe namjeravaju da napuste Vladu Tereze Mej ako ona podrži ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u carinskoj uniji ili odlaganje izlaska.

„Tereza Mej će biti upozorena da će se njena vlada suočiti sa krahom ako ne sprovede svoj dogovor o ’bregzitu‘, pošto su pomoćnici šefice Vlade bili u ćorsokaku povodom toga da li da prihvate meki „bregzit“ ili da raspišu izbore ove nedjelje“, piše list.

Podsjetimo, članovi britanskog parlamenta treći put su odbacili plan premijerke Tereze Mej za „bregzit“. ​Premijerka Britanije Tereza Mej je izjavila da odluka poslanika da treći put odbiju njen prijedlog sporazuma o „bregzitu“ znači da je parlament po pitanju rješenja za izlazak iz Evropske unije ostao bez opcija.

 

Izvor:(SPUTNIK)

Ostavite komentar: