Brata jedva odvojili od tijela! Mladić (17) poginuo na motoru kojeg je želio prodati

U jezivoj nesreći u osječkom prigradskom naselju Josipovac, stradao je mladić P.D. (17), na kojeg je automobilom naletio 30-godišnji vozač “ševroleta” iz Osijeka.

“Vidio sam sudar jer sam u tom trenutku stajao ispred kuće. Nakon što ga je udario autom, momak se na motociklu kretao još desetak metara pokušavajući zadržati ravnotežu. Krivudao je putem, ali nije uspio smiriti motor i upao je u mali kanal između dva betonska prilaza. U padu s motora udario je donjim dijelom leđa u ivicu betona i motor je pao na njega. Prijatelj i ja smo pritrčali i ušli u kanal da mu pomognemo. Sklonili smo motor s njega. Vidjeli smo da diše, ali se nismo usudili da ga diramo ne znajući kakve povrede ima” ispričao je jedan od svjedoka nesreće u Josipovcu za hrvatski 24 sata.

Ljudi kažu da nisu znali kako bi mu pomogli.

“Nažalost, nakon svega četiri-pet minuta prestao je disati. Preminuo je praktično pred nama. Strašno mi je sve to sad. Tako uzalud izgubljen mladi život, a za ništa nije kriv”, ojađeno zaključuju.

Na putu je, pored kanala u koji je upao mladić, ostala njegova kaciga.

Iako je neko od očevidaca odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, na mjesto nesreće prvi su došli mladićev brat i otac, koji nedaleko ima autoservis. Navodno se Petar uputio upravo ka očevoj radnji. Da tragedija bude veća, Petar je prije pet dana oglasio kako prodaje svoj motor.

“Bilo je mučno gledati brata koji je skočio u kanal za nastradalim bratom i uzaludno ga dozivao, ali i oca koji je u šoku držao ruke na glavi i plačući hodao naokolo nadajući se da će mu sin oživjeti”, pričaju mještani i dodaju da si brata su jedva odvojili od tijela nesrećnog mladića.

Na mesto nesreće potom je došla i majka koja je vrištala od užasa vidjevši sinovljevo tijelo. Ekipa Hitne pomoći koja je brzo stigla, mogla je samo da konstatuje smrt. Uviđajem će se utvrditi da li je vozač automobila bio pod uticajem alkohola i kako i zašto nije vidio mladića na motoru.

Ostavite komentar: