Brani se sa slobode: Bivši pjevač grupe “Smak” privođen zbog prijetnji Vučiću na Fejsbuku

Na pisanje Večernjih novosti da je zbog prijetnji predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću privođen, pa pušten da se brani sa slobode, nekadašnji pjevač “Smaka” Dejan Najdanović Najda za Južne vesti kaže da jeste bio hapšen, ali da će se o svemu naknadno oglasiti.

Mediji prenose, ne navodeći izvor, da je uhapšen zbog sumnje na krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, jer je navodne prijetnje Vučiću objavio na svom Fejsbuk profilu.

Da jeste hapšen, potvđuje Najdanović, ali ne želi da iznosi više detalja, pišu Južne vesti.

“Jesam. Ako bude nešto bitno ja ću se oglasiti, ali jeste istina”, rekao je Najdanović. Navodne prijetnje nisu više vidljive na njegovom profilu na ovoj društvenoj mreži, a kako njegovi pratioci potvrđuju, neke od objava su obrisane.

Kako prenose Novosti, popularnom Najdi je po nalogu tužilaštva bilo određeno zadržavanje do 48 sati i poslije saslušanja kod sudije pušten je da se brani sa slobode. U niškoj policiji na pitanja novinara Južnih vesti nisu odgovorili, već upućuju na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Inače, tokom kampanje za gradske izbore u Beogradu 2011. godine, kada je kandidat za gradonačelnika bio upravo Vučić, na mitingu SNS u novebeogradskoj Hali sportova, pored drugih izvođača nastupio je i Najda. Devet godina kasnije, poznati niški pjevač bio je na julskim protestima protiv vlasti SNS.

Ostavite komentar: