Braća stajala rame uz rame! Aleksa, Nikola i Đorđe rođeni kao trojke postali oficiri Vojske Srbije!

Aleksa, Nikola i Đorđe Racković danas su promovisani u oficire Vojske Srbije, a roditelji su za Kurir ispričali koliko su ponosni na njih.

Ispred Narodne skupštine danas je među 139 kadeta i kadetkinja koji su danas i promovisani u oficire Vojske Srbije stajala rame uz rame tri brata. Braća Racković, koji su rođeni kao trojke. Rođeni su u razmaku od minut, dana 20.april 1998. godine. Prvi se rodio Aleksa, porom za njim Nikola, a najmlađi je Đorđe.

Mladen Racković, otac ovih divnih mladića ispričao kako je došlo do toga da sva tri sina upišu Vojnu akademiju.

“Do toga je došlo nekom njihovom zajedničkom idejom koju mi zaista u početku nismo shvatali ozbiljno, jer nemamo vojnu tradiciju u porodici. Svi se od malh nogu bave sportom, a možda su sportski duh i ljubav prema otadžbini to što ih je nagnalo na ovo”, rekao je ponosni otac, koji je dodao da je sa njima obilazio razne slične promocije i manifestacije, zbog čega im se možda upravo i rodila želja da budu na tom mjestu.

“I dalje možda nismo svjesni da se ovo desilo. Bili smo nepovjerljivi u djecu, ali smo ih podržavali u tom njihovom putu. Vjerujem da su izabrali pravi put, i da će ostati časni ljudi, kao što su i do sada bili. To mogu rijeći sa ponosom”, rekao je Mladen.

Braća će se sada razdvojiti, svaki će otići u svoju jedinicu. Cijelog života, pa i tokom školovanja kada nisu bili sa roditeljima, bili su zajedno, a sada će se razdvojiti.

“Teško je o tome i govoriti. Teže će možda biti našoj djeci jer su oni stalno bili u gimnaziji i akademiji stalno zajedno i oslonjeni jedni na druge. Mi smo sada osuđeni da ih viđamo vikendom, i to nije lako”, govori mama Gordana, suzdržavajući se da ne zaplače.

“Već duže vrijeme viđamo ih rijetko. Od petočlane porodice koja je stalno na okupu, sada se družimo vikendim, i uvijek je to premalo vremena za nas. Na to nikako da se naviknemo. Oni odrastaju, svjesni smo toga, i to što nam je nekad teško što smo odvojeni je za njihovu bolju budućnost”, rekla je ona, dodajući da se nada da će u skorijoj budućnosti njihova porodica i da se proširi.

Na pitanje da li strijepe što su odabrali da budu vojnici, otac Mladen kaže da nema razloga za to.

Ostavite komentar: