Boris Milošević o odlasku u Knin: Znao sam da u Srbiji neće razumjeti

Potpredsjednik hrvatske vlade iz SDS S Boris Milošević rekao je večeras da kao potpredsjednik vlade i kao čovjek osuđuje sve ratne zločine, “pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mjestima”.

On je U Dnevniku HRT-a izjavio da je znao da neće biti razumijevanja u Srbiji za njegovu odluku da prisustvuje obilježavanju godišnjice akcije Oluja u Kininu i da se nada da će se vremenom poruke sa tog događaja i njegov odlazak racionalnije analizirati i da će se naći razumijevanja za to.

“Činjenica je da su Hrvatska i Srbija susjedne zemlje premrežene kroz istoriju, s političkim, privrednim, kulturnim i porodičnim vezama i da jedino dobrosusjedska politika može dati rezultat”, poručio je Milošević.
Na pitanje da li je došlo vrijeme da neko iz Srbije prizna zločin na ovim prostorima odgovorio je da on sigurno neće govoriti kako Srbija treba da vodi svoju politiku.

Ocijenio je da je poruka premijera Andreja Plenkovića, koji je kako je rekao, odao pijetet svim nevinim žrtvama, za njega puno značila, prenosi Sputnik.

“Da premijer na taj dan na tom mjestu iskaže pijetet prema svim žrtvama bez zadrške, osudi sve ratne zločine bez zadrške, da navede mjesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima, da iskaže razumijevanje za ro da veliki broj, da većina Srba ima drugačiji pogled na Oluju, za mene je značilo puno, za mene je značilo da se osećam kao ravnopravni građanin Republike Hrvatske”, rekao je Milošević.
Naveo je da su mu emocije na obilježavanju Dana pobjede u Kninu bile jake i pomiješane.

“Pokušao sam da budem koncentrisan, da pratim šta se događa, da čujem poruke govora. Je li to početak neke nove Hrvatske? Pa možda, bilo je i ranije jakih gestova, jakih govora, zato bih rekao da je ovo početak na jednom dugom putu na kojem ova vlada ne smije stati”, smatra Milošević.

 

 

 

 

Ostavite komentar: