Borba protiv terorizma: Specijalci Srbije i Srpske usavršili vještine FOTO

Srbiji je na jezeru Perućac održan finalni dan zajedničke obuke pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, koji su usavršili vještine, sposobnosti i znanja u borbi protiv terorizma i očuvanju bezbjednosti i imovine Srbije i Srpske.

Završnom danu prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, uvjerivši se u spremnost i sposobnosti pripadnika ovih jedinica koje kontinuirano održavaju zajedničke obuke i istakavši da su pokazali da u času nevolje srpski narod ima na koga da računa, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Terorizam ne poznaje granice, to je globalna pretnja i za borbu protiv terorizma moramo biti posebno spremni. Danas ste, ovde na Perućcu, pokazali visok nivo obučenosti uprkos hladnom vremenu i niskoj temperaturi, ali iznad svega, pokazali ste visok nivo patriotizma. Vi ste stub i oslonac srpskom narodu”, naglasio je Vulin.

Vulin je poručio pripadnicima ovih jedinica da su garant da će svaki bezbjednosni izazov biti uspješno savladan, a život i imovina građana Srbije i Srpske sačuvani.

Ostavite komentar: