Bizarna tragedija! Lovac se okliznuo i ispalio dva metka, pa optužen za ubistvo prijatelja

Miroslav Č. (53) iz Gornjeg Dušnika kod Gadžinog Hana optužen je za ubistvo iz nehata jer je u avgustu, tokom lova na divlje svinje, sticajem nesrećenih okolnosti ubio prijatelja Predraga M. (53).

Okliznuo se i pao

Ova tragedija se dogodila 16. avgusta, oko 11 sati, u ataru sela Kaletinac, opštini Gadžin Han, gdje su Miroslav i predrag bili u lovu. U tužilaštvu kažu da je Miroslav tada bio na poziciji “Čisto vrijeme”, kada je na radio-stanici čuo da lovci teraju divlje svinje u njegovom pravcu.

“Čuo je šuškanje s lijeve strane, pa se okrenuo i otkočio pušku “boksericu”, kalibra 12 milimetara. Usmjerio je oružje ka mjestu odakle je čuo zvuk, misleći da je tamo divlja svinja. Držeći prst na oba obarača, krenuo je nekoliko koraka naprijed, ali se okliznuo i povukao obarače, istovremeno ispalivši dva hica u pravcu žbuna, gdje se zadesio Predrag”, kažu u tužilaštvu.

Kako je pokazala odbukcija, Predrag je dobio teške povrede, koje su izazvale masivno krvarenje, zbog čega je preminuo na putu do ambulante.

Kada je uhapšen, protiv Miroslava je podnijeta krivična prijava za ubistvo iz nehata, po kojoj je postupalo Osnovno javno tužilaštvo. Međutim, zbog izvjesnih indicija bilo je sumnja da se ipak radi o ubistvu, pa je predmet preuzelo Više javno tužilaštvo, ali je istraga pokazala da je ipak riječ o nesrećnom slučaju, te je predmet vraćen Osnovnom tužilaštvu. Tužilaštvo je potom zatražilo da se Miroslavu, osim jednogodišnje kazne zatvora, izrekne i mjera oduzimanja oružja kojim je usmrćen Predrag. Porodica stradalog Predraga će, nakon pravnosnažnosti presude, imati pravo da od Miroslava potražuje nadoknadu štete.

Bili školski drugovi

Poslije okončanja istrage, optuženom je ukinut pritvor, u kom se nalazi od 16. avgusta.

Miroslav je, inače, veoma teško podnio Predragovo ubistvo, jer su bli školski drugovi. On je tokom istrage negirao da je namjerno ubio druga, tvrdeći da kobnog dana nije mogao da pretpostavi da mu je neko bio sa lijeve strane, jer je pratio komunikaciju lovaca preko radio-stanice i tako je zaključio da su svi oni bili u drugom pravcu.

Zaštitni prsluk mu nije pomogao

Predrag je kobnog dana nosio zaštitni prsluk čija je namjena da bude vidljiv drugim lovcima, kako se izbjegle eventualne nesreće. međutim, to mu nije pomoglo, jer je bio dovoljno udaljen da ga Miroslav ne primetu u žbunju, ali dovoljno blizu da bude smrtno ranjen.

Ostavite komentar: