Bivši robijaš brutalno pretukao ženu: Žrtvu udarao bejzbol palicom

19.10.2023. | 09:49

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnijelo je optužni prijedlog protiv M.R. (54) iz Miloševca zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično djelo laka telesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

Optuženome su stavlja na teret da je dana 15.septembra 2023. godine u prijepodnevnim satima oštećenoj, nakon što je ušao u njenu porodičnu kuću, bejzbol palicom zadao dva udarca u predjelu donjeg dijela leđa, nakon čega je oštećena uspjela da pobjegne iz kuće, ali ju je optuženi sustigao na ulici i zadao joj još jedan udarac u predjelu skočnog zgloba lijeve noge, nanijevši oštećenoj tom prilikom lake tjelesne povrede.

Nekoliko dana nakon navedenog događaja on joj je poslao veći broj uznemirujućih telefonskih poruka sa prijetnjom da će napasti na njen život i telo, koje su kod oštećene izazvale osjećaj ugroženosti.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženog oglasi krivim i osudi na jedinstvenu kaznu zatvora, kao i da mu se pritvor u kome se po prijedlogu tužilaštva nalazi od 19. septembra 2023. godine produži zbog postojanja osobitih okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, te imajući u vidu njegovu raniju osuđivanost i za krivično djelo sa elementima nasilja, piše Blic.