Bio oduševljen El Čapom: Evo šta je guglao dječak ubica prije krvavog pira u školi

Dječak (13) koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu napravio masakr, kakav Srbija ne pamti, gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom svijeta.

Bio je oduševljen i El Čapom.

Učenik 7. razreda 3. maja ubio je osam učenika, čuvara i ranio još sedam osoba.

“Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom svijeta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve…Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu”, kaže izvor blizak istrazi.

Kako pišu mediji, dječak je gledao filmove i serije koji prikazuju patnju porodica ubijenih. Dječak ubica je mjesec dana planirao zločin. Na njegovom stolu policija je našla i dvije cjeduljice. Na jednoj je bila mapa kretanja kroz školu, a na drugoj imena 16 djece. Na spisku za likvidaciju bilo je djece koje dječak nije poznavao. Sumnja se da je želio njihovu smrt jer su u nečemu bili bolji od njega.

Krivična odgovornost

O tome da nije krivično odgovoran on je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije.

Nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan. Te srijede 3. maja u školu je došao sa dva očeva pištolja i četiri Molotovljeva koktela. Prvo je upucao čuvara, pa tri djevojčice u holu, zatim ušao u učionicu i ubio pet vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i šest đaka.

Otac uhapšen

Nezvanično, nakon masakra iskočio je kroz prozor i pozvao policiju. U školu je ušao u 8.40 sati, a javio se policiji dva minuta kasnije. U žrtve je ispalio 57 hitaca iz CZ99. Nakon zločina uhapšen je i njegov otac kojem je određen pritvor.

Nezvanično, otac je rekao da mu je oružje bilo u sefu pod šifrom i da ne zna kako je dječak došao do nje. Policija je iz stana u kom su živjeli uzela još pet pušaka, komjutere i dječakove stvari na vještačenje.

Vještinu u pucanju on je stekao u streljani u koju je odlazio zajedno sa svojim ocem. Istraga se vodi i protiv vlasnika ovog objekta, piše Kurir/Telegraf.

Ostavite komentar: