Bilans protesta u Beogradu: Povrijeđeno 19 policajaca i 17 demonstranata

BEOGRAD – Tokom sinoćnih nereda u Beogradu povrijeđeno je 19 policajaca i 17 demonstranata, potvrđeno je u Hitnoj pomoći.

Doktorka Ivana Stefanović izjavila je da je 12 medicinskih ekipa bilo ispred zgrade Skupštine Srbije i da su svi povrijeđeni dobro.

“Povređeno je 19 policajaca i 17 demonstranata i nema teških trauma”, rekla je Stefanović za RTS.

Jedan policajac povrijeđen je kao pješak u saobraćajnoj nezgodi na uglu Takovske i Bulevara kralja Aleksandra kada ga je udarilo putničko vozilo.

“On je sa lakšim povredama prevezen na VMA”, navela je ona.

Sinoćni protesti građana u Beogradu su počeli mirno, ali su policajci reagovali nakon što su ih demonstranti gađali dimnim bombama, flašama i bakljama.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da su policajci reagovali tek kada su bili životno ugroženi, a da su jednom polomljene obje noge.

Nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti, drugu noć zaredom protestvovali su građani u Beogradu, ali i širom Srbije.

Protesti su sinoć održani i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu.

Većina demonstranata u Beogradu razišla se oko ponoći.

Kao i prve noći, poslije protesta koji su uslijedili nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio mogućnost ponovnog uvođenja policijskog časa za glavni grad kao mjeru suzbijanja epidemije virusa korona, iza demonstranata je ostao nered, razbacani kontejneri, polomljene žardinjere, kamenice.

 

 

Ostavite komentar: