Bez “milosti” prema turistima: Srbinu u Hrvatskoj presjeo odmor zbog 15 minuta

14.08.2023. | 14:22

Rovinj je jedan od najpopularnijih gradova u Istri, prepun turista maltene tokom cijele godine.

Ali, koliko god se “oslanjao” na lojalnost tih turista, koji iz sezone u sezonu ljetuju u Rovinju i dolaze sa svih strana svijeta, čini se da gradske vlasti nemaju mnogo “milosti” prema posjetiocima.

Tako se jednom čitaocu, “Telegrafa”, iz Beograda dogodila neprijatna situacija, ovog ljeta na hrvatskom primorju. Kako kaže, dosta putuje, ali nigdje u svijetu nije vidio da je ovo praksa, kada je riječ o mjerama kažnjavanja za parkiranje.

“Stigli smo porodično u Rovinj, gdje inače dolazimo često, ali nisam očekivao ovakvu situaciju iako dosta dobro poznajem grad i propise. Naime, parkirao sam auto u zoniranom dijelu grada, u Zoni 3, ali sam zakasnio s plaćanjem 15 minuta. Otišao sam samo do apartmana da ostavim stvari i da proučim napisano na tabli, pa da platim, svakako nisam htio da izbegnem plaćanje, ali…” priča M. T. (40).

Kada se vratio, imao je šta i da vidi: kandžu zakačenu za kola, tačnije za točak.

“Za moj pojam, ovo je vrlo stroga mjera. Ako ne platiš parking u roku od 15 minuta, dolazi komunalna i stavlja kandže, kao i naljepnicu na šoferku koja se jedva skida. Naravno, niti možeš niti smiješ da voziš, dok ne platiš kaznu, koja je u iznosu dnevne karte parkiranja.

Iskreno, nisam mislio da će tako brzo da reaguju. Prisjeo mi je odmor zbog tih 15 evra koliko je dnevna karta, posebno što sam bio sa djecom, a morao da čekam komunalnu sat vremena: da dođu, skinu kandžu, napišu kaznu” zaključuje M. T.

Prema njegovom mišljenju, apsurdno je stavljati kandže na kola, zbog 15 evra, posebno ako je nekome auto hitno potreban, a ima turista sa svih strana svijeta koji se ne snalaze tako dobro kao Srbi u Hrvatskoj i regionu, prenosi “Telegraf”.

“Vjerujem da strancima, takođe, treba neko vrijeme da prouče tablu na kojoj sve piše, kako se plaća parking i ostalo” dodaje.