“Bato, bježi, nož”: Ispovijest dečka žene koju je bivši muž deset puta izbo pred djecom

Dva mališana stara 8 i 13 godina svojim očima su vidjeli kako je D.Z. (1993) iz leskovačkog sela Vinarca krvnički izbo nožem svoju bivšu sprugu V.S. (29), a njihovu maćehu, i od straha pobjegla kroz prozor iz Dečjeg dispanzera, u kojem se tragedija dogodila 4. decembra ove godine.

“U tom strahu, stariji sin smogao je snage da pozove svog oca M.V. (30) i da mu kaže da je neki čovjek izbo njihovi maćehu, koju su ponekad zvali mamom, ponekada imenom”, priča nevjenčani suprug V.S. iz Donje Lokošnice koji je tog dana pomagao prijatelju u klanju svinja u obližnjem selu. Kaže da se više i ne sjeća kako je stigao do Dečjeg dispanzera u Leskovcu, ali ono što je prvo vidio kada je kročio preko praga ove zdravstvene ustanove, bile su lokve krvi u hodniku, prenosi Blic.

“Prizor je bio jeziv, mnogo krvi, u lokvama”, prisjeća se. Za to vrijeme žena je već bila prebačena u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu, zatim u KC Niš, a on je djecu našao kod zdravstvenih radnika.

“Prigrlili su djecu, a ne znam kako su ih pronašli pošto su bili pobjegli”, dodaje.

Kako su mu kasnije ispričali mališani, bivši suprug V.S. je ušao u Dečji dispanzer i sjeo pored njih troje na klupu, tamo gdje se čeka ispred injekcionog odeljenja. Vrata tog odjeljenja okrenuta su prema hodniku gdje je žena izbodena 10 puta, pa tako dječaci nisu, i da su htjeli, mogli da ne vide šta se dešava.

“Razgovarali su oko dva minuta, pa je on predložio mojoj nevjenačnoj supruzi da izađu u hodnik da djeca ne slušaju njihov razgovor, na šta je ona pristala. Vjerovatno se moj mlađi sin okrenuo i vidio kako ovaj vadi nož i istog momenta čuo vrisak. U panici je rekao starijem sinu: Bato, bježi, nož. Trčeći kroz hodnik, vidjeli su kako je bode, ali su nekako uspjeli da skoče kroz prozor, pošto se sve dešavalo u prizemlju”, priča M.V. poprilično smireno.

Do svega toga, kaže, ne bi došlo da je on odveo djecu kod ljekara, jedno da primi injekciju, drugo na kontolu.

“Ja sam uveče saopštio da vodim djecu kod ljekara, ali se moja nevjenčana supruga ponudila da to ona uradi, rekavši mi da ja idem da radim u selu jer mi živimo od mog nadničenja. Pristao sam. Sada se kajem. Da sam znao da će se ovo desiti nikada joj ne bi dozvolio”, objašnjava. On ne zna kako je bivši suprug saznao da će V.S. tog dana biti na kobnom mjestu.

V.S. je bila udata ranije u Vinarcu i sa D.Z. ima četvoro djece. Međutim, došlo je do razlaza, pa se ona vratila kod roditelja u jedno selo blizu Niša. Ona i M.V upoznali su se preko Fejsbuka.

“Potom smo izašli nekoliko puta. Dopala mi mi se, zaljubio sam se, vjerovatno i ja njoj. Jednog dana mi je javila da hoće da dođe da živi kod mene u Donjoj Lokošnici, na šta sam pristao. Čak sam joj i taksi platio od Niša do našeg sela”, priča i u mobilnom telefonu pokazuje njegovu i njenu fotografiju, zajedničku. Oboje lijepi, mladi i srećni.

Ona je, zapravo, u njegovu kuću stigla prije 15 dana. Malo je toga, dodaje, znao o njenoj prošlosti osim da ima četvore djece. Nije ga zanimalo, tvrdi.

“Meni je bilo važno to što me poštuje, što poštuje moju djecu i moju majku, a često bi sa mnom išla da mi pomaže i nadničenju”, kaže.

O D.Z. ne želi da govori i kaže da ga on neće tužiti.

“Sada mi je najvažnije da se ona oporavi, a rekli su mi u Nišu da je stanje stabilno. Ja se nje ne odričem, čim bude izašla iz bolnice dovešću je mojoj kući jer imam obavezu prema njoj”, završava svoju ispovijest ovaj mladi čovjek koji je, kaže, prošao kroz pakao. Najviše ga, dodaje, boli to što su u prvi mah svi mediji objavili njegovo ime, kao da je on izbo bivšu suprugu, ali se sada se situacija oko toga smirila jer se istina brzo saznala.

Ostavite komentar: