Bajden zaprijetio Trampu vojnim pučem

Kandidat Demokratske partije na narednim izborima Džo Bajden smatra da aktuelnog predsjednika čeka vojni puč ako odbije da prizna poraz na predsjedničkim izborima, javlja Si-En-En.

Na pitanje novinara šta Bajden misli šta se može desiti ako Tramp izgubi na predsjedničkim izborima u novembru, ali odbije da prizna njegove rezultate i napusti svoju funkciju, bivši potpredsjednik SAD je odgovorio da bi u tom slučaju vojska mogla da pomogne.

„Obećavam vam, apsolutno sam siguran, da će ga oni brzo izvijesti iz Bijele kuće“, naveo je Bajden.
On je dodao da se u američkoj vojsci mnogi protive pokušajima aktuelnog predsjednika SAD da pretvore Ameriku u militarističku državu i izjavio da se ponosi vojnicima koji su nedavno kritikovaoli Trampa.

Slično mišljenje je izrazio i član Predstavničkog doma iz Luizijane, demokrata Sedrik Ričmond. Po njegovim riječima, vojnici će se umiješati, ako se Tramp usprotivi rezultatima izbora.

„Siguran sam da će se generali i drugi ljudi aktivirati i osigurati mirnu predaju vlasti“, izjavio je političar.

Ranije su mediji pisali da postoji konflikt između Donalda Trampa i šefa Pentagona Marka Espera, nakon što je taj javno saopštio da ne želi da koristi vojnu silu za gušenje protesta koji su zahvatili SAD nakon smrti afroamerikanca Džordža Flojda.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 

 

Ostavite komentar: