Bajden čestitao Vučiću na izboru za predsjednika Srbije

Predsjednik SAD DŽozef Bajden čestitao je Aleksandru Vučiću na ponovnom izboru za predsjednika Srbije, poručivši da se raduje što će njih dvojica imati priliku da prodube blisku saradnju.

Bajden je u čestitki naveo da se saradnja odnosi na unapređenje evropskih integracija Srbije, proširenje bilateralnih bezbjednosnih i ekonomskih veza i unapređenje regionalne stabilnosti i prosperiteta, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Predsjednički izbori u Srbiji, na kojima je Vučić pobijedio i izborio drugi mandat, održani su 3. aprila.

Bajden je istakao da su ovo vremena od ključnog značaja za Evropu, te dodao kako je “primio na znanje da se Srbija, pod Vučićevim rukovodstvom, pridružila grupi od 140 demokratskih država iz cijelog svijeta u UN u osudi Putinovog rata u Ukrajini”.

Kako kaže, on ohrabruje Srbiju da napravi pomak naprijed u promovisanju mira i stabilnosti širom regiona i da preduzme proaktivne korake, uključujući kompromis kada je to potrebno s ciljem brze normalizuje odnosa sa /samoproglašenim/ Kosovom kroz dijalog pod pokroviteljstvom EU.

“SAD će nastaviti da se blisko angažuju sa Vama, Prištinom i našim partnerima iz EU u pravcu ostvarenja ovog važnog cilja”, naveo je, između ostalog, Bajden.

 

 

Ostavite komentar: