Autom udario djecu i pobjegao: Nesavjesni vozač će se braniti sa slobode

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je danas da odredi je danas pritvor za L.G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedjelju uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje djece na pješačkom prelazu pa pobjegao i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Naime, sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rješenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je ranije danas tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično djelo, kao i da će uticati na svjedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtjevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mjesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je prolašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Takođe Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična djela.

Osumnjičenom L.G. se na teret stavljaju krivična djela – teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 časova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pješaka koji su kolovoz ulice prelazili na obilježenom pješačkom prelazu, a zatim je napustio lice mejsta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su djeca S.B. (2011.) i L.B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila su teške tjelesne povrede, dok je otac M.B. zadobio za sada lake tjelesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svjedoke, odrediti medicinsko vještačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko vještačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

Ostavite komentar: