Amerika najavila mogućnost invazije na Venecuelu, evo šta kaže Rusija

Rusija će moguće slanje američke vojske u Venecuelu smatrati aktom strane agresije, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov.

„U skladu sa međunarodnim pravom, ako se to dogodi, to će se smatrati aktom strane agresije, jer, kao što znate, postoje samo dva razloga za legitiman boravak stranih trupa na teritoriji suverene države“, rekao je Morozov za Sputnjik.

Poslanik je objasnio da je jedan od osnova za legitiman boravak vojnog kontingenta na teritoriji suverene države odluka Savjeta bezbjednosti UN, a drugi — poziv aktuelnog šefa države.

„Koliko ja shvatam, malo je vjerovatno da će Maduro pozvati američke trupe na svoju teritoriju, a opozicioni lider nema ovlašćenja da donosi takve odluke. Zbog toga će, ako se to dogodi, to biti tragična odluka koja će dovesti do velikih žrtava među civilnim stanovništvom i opet će Amerika izgledati kao agitator i agresor“, zaključio je Morozov.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es da kao jednu od opcija razmatra mogućnost slanja vojske u Venecuelu.

 

Izvor:(SPUTNIK)Ostavite komentar: